Dit had je vooraf niet kunnen bedenken
De afgelopen dagen zat Casper noodgedwongen in de stad Bordeaux. Zonder bankpas en zonder geld. Hij heeft zelfs een nacht op de straat doorgebracht en dat had hij vooraf nooit zien aankomen dat dat zou kunnen gebeuren.

Problemen met telefoon
Sinds vorig weekend deed zijn mobiel het niet meer. En nu een week verder blijkt dat de stekker van binnen is doorgebrand, waardoor de mobiel niet meer gebruikt kan worden. Naast het gemis van een bankpas, is dit een extra handicap….Ook de app van Polarsteps is in de war (het lijkt of hij het vliegtuig naar Parijs genomen heeft, maar dat is echt niet het geval) en we kunnen niet meer tracken waar hij is…Maar vast staat wel dat het morgen 80 dagen geleden is dat hij uit Nunspeet vertrok om zijn missie te volbrengen.

Ik doe het goed….of ik doe het niet
Dat was wat Casper zei, toen ik hem van de week voorstelde om een stuk met de trein naar Spanje te gaan, om daar op een nieuwe bankpas te wachten. (Maar toen deed zijn telefoon het nog). Voor zijn eigen veiligheid moesten we aan een plan B gaan denken nu hij zonder geld in het buitenland zat, in een land waar hij de taal niet spreekt.

De weersvoorspelling voor de komende weken
Het is nog ruim 900 kilometer, dus minimaal 30 dagen voordat de finish bereikt kan worden. Zonder bankpas of creditcard en zonder telefoon is dat niet te doen. Bovendien worden er temperaturen van 33 graden en meer verwacht, in combinatie met zijn gevoeligheid voor hitte en de kracht die het kost om met een karretje berg op en berg af te gaan, is dit geen optie.

Casper heeft zelf een oplossing bedacht
En zijn beslissing lijkt mij een goede. Actie Roegans deel 1 is bereikt. Dat was van Nunspeet tot Bordeaux. Volgend jaar wil hij deel 2 voltooien. Dan vertrekt hij vanaf Bordeaux en loopt dan alsnog naar Santiago de Compostella.

Niemand had gedacht dat hij zover zou komen
Wat een goed idee. Vasthoudend aan zijn missie, maar ook denkend aan wat verstandig is om te doen voor zichzelf. Ik kan mij hier helemaal in vinden. Hij mag trots zijn dat hij zover is gekomen. Niemand had gedacht dat hij het zou kunnen. Maar ik wist hoe vastbesloten hij was….Ware het niet voor de pech van de afgelopen dagen, dan was hij al in Spanje geweest!

Nu nog zien dat hij een geprint ticket geregeld kan krijgen
Vanochtend weer diverse telefoontjes gepleegd met de customer support van Easyjet, hoe we e.e.a. goed kunnen regelen. Doordat zijn mobiel het niet doet, heeft hij een fysiek bewijs nodig van zijn ticket (wanneer wij dat voor hem kunnen boeken). We gaan vragen aan het hotel of we onze mail met ticket aan hun door kunnen sturen zodat ze het voor hem kunnen printen. Dat moet vast lukken.

Speciale hulp voor gehandicapten
Verder gaan we bellen met Easyjet omdat ze speciale hulp bieden voor gehandicapten. Zodra we de maten hebben opgemeten van het karretje in zijn geheel, kunnen we dit voorleggen. Ook kan er extra begeleiding geregeld worden op het vliegveld. Dan is alleen nog uit te zoeken of hij met trein, bus of speciaal transfer of taxi naar het vliegveld kan.

Ben je trots op Casper voor aktie Roegans deel 1?
80 dagen lang heeft hij allerlei uitdagingen overwonnen. Accommodaties gevonden, respect en hulp gekregen van onbekende mensen onderweg. Vele keren is hij gevallen en opgestaan (had ik verteld dat hij onderweg een tijd in de modder lag, voordat voorbijgangers hem vonden en hielpen?) en heeft hij nooit opgegeven. Meer mensen doen dit soort pelgrimstochten voor hun persoonlijke groei. Het kan niet anders dan dat Casper ook terug komt als een ander mens.

Ik denk dat dit een inspiratie en voorbeeld kan zijn voor anderen
Het zal me niets verbazen wanneer hij zijn ervaringen in wat voor een vorm dan ook straks gaat delen met anderen. Er is een boek over te schrijven, en ik kan mij ook voorstellen dat hij lezingen gaat geven. Zou dat de manier kunnen zijn om de doelstelling van 10.000 euro voor het KWF alsnog te halen…of zelfs te overtreffen? Wie durft zo groot te dromen?

T.E.A.M. Together everyone achieves more.
Ben je betrokken geraakt bij Casper en zijn missie? Raakt het wat bij je? Zo ben ik ook betrokken geraakt bij actie Roegans…Stuur dan een bericht via de website en misschien kun ook jij een steentje bijdragen … mogelijk word je ook deel van Team Roegans. Ook wanneer je nog niet weet hoe, ben je van harte welkom.

Hij zal de finish halen…in 2020
Want ik weet 1 ding zeker. Casper is vastbesloten op in 2020 de finish in Santiago te halen…..En dat zal hem zeker gaan lukken, maar dan wel met een werkend mobiel en bankpas of creditcard. En volgend jaar wil ik met koeieletters www.roegans.nl op zijn karretje hebben staan!

Kunnen wij het financiƫle doel halen?
Wat denk je….met hulp van een team, kunnen wij dan zorgen voor die 10.000 euro voor het KWF? Want dit samen zorgt dat hij de belofte aan zijn moeder echt waar kan maken….

Laat zien dat je zijn beslissing steunt op Facebook
Wanneer je het een prestatie vindt wat hij bereikt heeft (ook al komt de finishline dan volgend jaar) geef een commentaar onder de post waarin we dit artikel delen op Facebook?

PS Hou de facebookpagina in de gaten wanneer hij aankomt in Amsterdam. Het zou zo maar zondagavond 23.6.2019 om 18 uur kunnen zijn….
Wordt vervolgd….

PS